http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

180

Microsoft ukida restrikcije Xboxa One

microsoft-xbox-one-4843_1
Datum objave:
20.06.2013 10:42
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Microsoft je promijenio politiku prema online provjerama i restrikcijama na korištene igre

Unatoč nedavnim objavama o restrikcijama na Xboxu One, Microsoft je nakon samo mjesec dana svoje stajalište prema online provjerama i posuđivanju korištenih igara radikalno promijenio. Naime, Microsoft je potvrdio informacije da Xbox One više neće zahtijevati internet za igranje offline igara niti će mu biti potrebna internet konekcija svaka 24 sata. Sada će internet biti potreban samo na početnoj instalaciji konzole.


'Nakon prve instalacije Xboxa One, moći ćete igrati igre bazirane na diskovima bez da se više ikad spojite na internet. Više nema ni provjere internet veze svaka 24 sata tako da možete Xbox One igrati gdje želite i kada želite, baš kao Xbox360' piše Microsoft.


Xbox One će sada pokretati diskove kao i svaka druga konzola do sada. Također, nema više restrikcija na korištene igre tako da će igrači biti u mogućnosti posuđivati i mijenjati diskove igara, baš kao i na Xboxu360.


'Dijeljenje igara na Xboxu One funkcionirat će isto kao i danas, jednostavno ćete posuditi disk na kojem se nalazi igra. 'Skinute' se neće moći preprodati ili podijeliti. Slično kao što je to i na Xboxu360, igranje igara na disku zahtijevat će da disk igre bude u konzoli' ističe Don Mattrick, predsjednik divizije Xboxa u Microsoftu.


'Od dana kada smo otkrili Xbox One, moj tim i ja čitali smo vaše komentare i slušali vaše argumente. Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim vama, našoj publici, što ste nam pomogli u oblikovanju budućnosti Xboxa One. Rekli ste nam koliko vam znači fleksibilnost koju nude igre na disku, njihovo posuđivanje i preprodavanje te mogućnost igranja kada želite, bez internetskih zahtjeva. I mi smo vas poslušali' zaključuje Matrrick.


Također, ukidaju se i regionalna ograničenja, ali Kinect ostaje ključni dio konzole.


Prošli tjedan na E3-u Sony je objavio slične politike za PlayStation 4 koji također neće zahtijevati online provjere, neće imati regionalna ograničenja i restrikcije na posuđivanje ili preprodaju rabljenih igara.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije