http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

"MOJE DIJETE NIJE ZA TO KRIVO"

Apple vraća novce uzrujanim roditeljima

Apple iPhone 5
Datum objave:
26.06.2013 15:25
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Apple će, čini se, vraćati novac rodieljima koji kupovanje aplikacija ne znaju zaštititi jednostavnom lozinkom

Internet već godinama odzvanja krikovima polu-educiranih roditelja koji svojoj predivnoj i prepametnoj djeci daju svoje iPhone kako bi se na njima igrala. Mali anđeli, naravno, igraju neki od klasičnih usisavača novaca poput Smurf Villagea, te u nekom trenu kupe stvari putem opcije unutar aplikacije. Nekoliko stotina dolara kasnije, forumi odzvanjaju "nepoštenom" politikom Applea u kojoj se djeci dopušta da kupuju stvari na telefonu bez znanja njihovih roditelja.

 

 

Štrumfovi oće vaše PARE!
 

 

GLUPOST! Da se dotični roditelj odluči zatražiti potvrdu lozinkom kod svakog downloada ili kupnje, VELIKE PLJAČKE se ne bi nikada niti desile. Međutim, informatički nepismenih roditelja koji su kupili iPhone ima previše da bi Apple ignorirao problem, te je - sukladno pritisku, odlučio poduzeti nešto oko toga. Uzrujani roditelji moći će vratiti novac ukoliko "nekontrolirani trošak" premaši iznos od trideset američkih dolara. Nadalje, roditelj će morati dokazati kako je njegovo djete kupilo te neželjene dodatke. Konačno, ovakav postupak moguće je napraviti samo kod aplikacija koje spadaju u "specijalan popis aplikacija poznatih po neželjenim in-app purchaseima".

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije