http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAGOVJEŠTAJ PROMJENA?

Id Software ostao bez predsjednika

rage
Datum objave:
27.06.2013 10:58
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedan od najvažnijih razvojnih studija u povijesti gaminga napustio je njegov dugogodišnji predsjednik

Bethesda je objavila kako je Todd Hollenshead napustio Id Software. On je predsjednik studija postao davne 1996. godine, a na toj je poziciji ostao i nakon 2009. godine kada je ZeniMax kupio studio. Za sve one manje upućene – Id Software studio je zaslužan za franšize poput Quakea i Wolfensteina koje su doslovno oblikovale FPS žanr kakav poznajemo danas.

 

Nažalost, Id Software već je godinama u ogromnim problemima što je pokazala i njihova posljednja igra – Rage. Rage je u razvojnom procesu bio punih šest godina i na kraju je unatoč svemu bio prepun problema. Usporedno s tom igrom u razvoju je bio i Doom 4 koji je navodno nakon komercijalnog neuspjeha Ragea započet od nule.

 

Uzrok problema navodno je taj što unutar sektora u studiju nema nikakve koordinacije i kada to sve stavim ou kontekst, odlazak Todd Hollenshead. Istina taj čovjek bavio se gotovo isključivo poslovnom stranom Id Softwarea bez kreativnog utjecaja na projekte, no činjenica je da je njegova tvrtka za vrijeme njegove vladavine počela tonuti.

 

U nekoliko narednih možemo očekivati izbor novog predsjednika tvrtke.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije