http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ANDROID-KONZOLA!

Ouya izlazi ovog tjedna!

ouya
Datum objave:
27.06.2013 12:31
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ouya, androidom pokretana konzola - izlazi ovog tjedna

Ouya. Jeste li čuli za ovaj projekt? Ako niste, vjerojatno nemate veze sa nezavisnim gamingom ili vas gaming kao takav ne zanima. Ovaj kickstartani projekt doživio je fantastičan odaziv publike, te je umjesto ciljanih 950,000 američkih dolara skupila nešto više od  8 i pol milijuna. Zanimljivo, zar ne? Zbog čega je ta stvar toliko fantastična i zanimljiva, pitate se. Pa, za početak - čitava stvar košta 99 dolara. Kao drugo, konzola radi na android platformi.

 

 

Ovo, među ostalim, znači da je platforma dostupna širokom broju developera - konkretno, onima koji spadaju u indie kategoriju. Dodatna prednost Ouye kao platforme je njezin dućan u kojem je naslove moguće prodavati bez divljačkih restrikcija i drakonskih postotaka po kojima su neki drugi distributeri poznati. U konačnici, prema onome što smo do sada mogli vidjeti, igre su relativno jednostavne - zbog relativno slabog hardvera. "Relativno" koristimo zbog konkretne hardverske komparacije sa drugim konzolama.

 

 

Opet, u drugu ruku - te iste konzole koštaju nekoliko puta skuplje od Ouye. Bilo kako bilo, mali div bi trebao izaći ovog tjedna i da, košta 99$. Nema ekstra troškova za kamere, nema pretplata na specijalne online servise - samo gomila igara i još veća gomila dostupnih demoa. Osim standardnih Angry Birdsa, na tržnici se mogu pronaći i neki malo zanimljiviji naslovi poput Fist of Awesome (borilačka igra u kojoj se mlatite s medvjedima i srnama). Nama je za oko također zapeo TowerFall, multiplayer naslov u kojem  se nekoliko strijelaca pokušava međusobno napucati.

 

 

 

Uglavnom, Ouya ima budućnost. Iako se možda neće prodati u više milijardi primjeraka, uvjereni smo kako na njoj barem nećemo imati manjak zanimljivih naslova.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije