http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

iznenađenje

Nintendo izgubio bitku za Wii U domenu

wii_u
Datum objave:
01.07.2013 12:11
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Japanski div je na opće iznenađenje izgubio višemjesečnu bitku za 'WiiU.com' domenu

Kada su u pitanju konzole, tvrtke koje stoje iza njih redovito moraju u pravne bitke kako bi im se dodijelile domene s nazivom njihovih proizvoda. Takvu bitku trenutno vodi i Microsoft za 'Xbox One' ime. U većini slučajeva domena na kraju pripadne proizvođačima hardvera, no, Nintendo je – izgubio.

 

Naime, Nintendo je prigovor uputio organizaciji 'World Intellectual Property Organisation', koja je odbila domenu 'WiiU.com' dodijeliti Nintendu jer je ista otvorena još 2004. godine kada ni sam Nintendo nije znao da će jednoga dana tako nazvati konzolu.

 

Povijest se tako ponavlja. Slično se dogodilo i s domenom za Wii konzolu za koju je Nintendo vlasniku na kraju morao isplatiti milijunsku svotu, a čini se da će tako biti i u slučaju Wii U domene.

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije