http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZA BROKEN AGE

Unatoč Kickstarteru, Double Fine treba još novca za svoj projekt

broken
Datum objave:
03.07.2013 13:35
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Tim Schafer i Double Fine prvi su studio koji je na Kickstarteru zatražio novac za razvoj svoje igre i to je pokrenulo pravu 'Kickstarter revoluciju'. Iako su skupili nekoliko puta veću svotu od one koju su tražili, sada traže još novca

Double Fine je na Kickstarteru za svoju avanturu 'Broken Age' zatražio 400.000$. Na opće iznenađenje sviju, s obzirom da je Kickstarter tada bio još relativno nepoznata platforma za financiranje igara, Double Fine je skupio čak 3.3 milijuna američkih dolara.

 

Svi oni koji su se barem jednom sreli s Kickstarterom znaju da razvojni studiji na njemu predstavljaju projekt i tumače što mogu napraviti sa sakupljenim novcem. Isto je učinio i Double Fine. Unatoč tome, Tim Schafer odlučio se, barem tako tvrdi, na razvoj mnogo opširnijeg projekta 'u rangu Grim Fandanga i Full Throttlea' i zbog toga je shvatio da im je 3.3 milijuna dolara dovoljno tek za 50% igre.

 

Zbog svega toga odlučili su igru podijeliti u dva dijela. Tako će prvi dio ponuditi za prodaju na Steam Early Access i od njegove prodaje planiraju financirati razvoj drugog dijela. Svi oni koji su putem Kickstartera uplatili određenu svotu novca neće ostati kratkih rukava i dobiti će oba dijela igre.

 

Ipak, u cijeloj se priči postavlja pitanje može li Double Fine prodajom prvog dijela financirati i drugi s obzirom da je ogroman dio zainteresiranih već uplatio određenu svotu na Kickstarteru i time kupio i igru. Drugo je pak pitanje zašto se Double Fine nije držao obećanog plana, ma koliko on manje ambiciozan bio, za koji su mu igrači dali podršku. Isto tako, što će se dogoditi ako studio ne uspije skupiti dovoljno novca za razvoj drugog dijela Broken Age avanture?

 

Odgovore na ova pitanja, nadamo se, dobiti ćemo uskoro. Na kraju priče, ove vijesti ne ostavljaju dobar okus u ustima unatoč tome što postoje vrlo male šanse da cijela igra neće biti dovršena.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije