http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

za multiplayer

Xbox One imati će izvrsni reputacijski sistem za štednju živaca

will-the-xbox-one-be-a-hit
Datum objave:
04.07.2013 10:29
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Microsoft je objavio detalje o reputacijskom sistemu koji će biti dijelom Xbox One konzole i koji će sigurno pozdraviti svi predani ljubitelji multiplayera

Ako ste ikada na barem nekoliko sati zaigrali neku multiplayer igru sigurno ste naišli na nekoliko suigrača koji su odbijali suradnju i cijelom timu ili vama osobno učinili više štete nego koristi, iako ste na istoj strani.

 

Upravo zbog toga Microsoft je predstavio sustav reputacije koji zasad, barem na papiru, izgleda fantastično.

 

Konkretno, ukoliko ćete konstantno praviti probleme suigračima na bilo koji način – nekooperativnošću na bojnom polju, vrijeđanjem  i sličnim postupcima, ostali igrači će vas prijaviti. Ukoliko nakon upozorenja ne promijenite ponašanje, Microsoft će vas staviti u drugu reputacijsku razinu, a ako i dalje nastavite s problematičnim ponašanjem, očekuje vas najniža reputacijska razina.

 

Ono što tu stvar čini izvrsnom je to da će vas igra doslovno svrstavati s vama ravnima. Radite probleme? U redu, radite to u društvu s ljudima koji se ponašaju isto kao i vi. Sustav na sreću neće biti nepovratan. Ukoliko pokažete napredak, sustav će vas nagraditi povratkom u višu razinu.

 

Na taj će način, vjerujemo, poštediti živce milijunima igrača a trollove staviti u kavez s ostalim trollovima.

 

Zanimljivo, nešto slično mogli smo vidjeti i u multiplayer komponenti Max Paynea 3 u kojoj je Rockstar izolirao sve cheatere pa su oni tako mogli igrati isključivo protiv ostalih varalica.

 

Ukratko, Xbox One nova je generacija socijalne službe.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije