http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Još i pretplata?

World of Warcraft uvodi mikrotransakcije?

mop
Datum objave:
05.07.2013 04:04
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Blizzard je objavio da istražuje mogućnost dodavanja mikrotransakcija za World of Warcraft

Na službenom forumu igre community manager Zarhym istaknuo je da još nikakve odluke nisu donesene te da će novi sistem biti dostupan samo u određenim regijama.


'Trenutno istražujemo mogućnost dodavanja opcije koja će omogućiti igračima u nekim regijama da kupuju stvari direktno iz igre. Kao dio tog procesa, elementi povezani s time će se pojavljivati na PTR-u (Public Test Realm). Igrači će biti obaviješteni kako će proces napredovati'.


Odgovor Blizzarda uslijedio je nakon što je igrač pronašao 'item' na PTR-u za budući patch koji daje '100% EXP buff' od ubijanja čudovišta kao i od obavljanja zadataka, a dostupan je preko 'In Game Storea'.


Iz Zarhymovog odgovora može se zaključiti da Europa i Sjeverna Amerika vrlo vjerojatno neće vidjeti ovakav način poslovanja. Blizzard već ima aktivan Cash Shop koji prodaje isključivo kozmetičke stvari, no kompanija je i zbog tog 'dobila po prstima' od igrača jer već postoji obavezna pretplata.

 

 

Ako Blizzard i razmatra ovakav način poslovanja on će vjerojatno biti rezerviran za Kinu i Južnu Koreju jer igrači WoW-a u tim zemljama igranje plaćaju po drugačijem sistemu. Iako je leveliranje u WoW-u potpuno trivijalizirano i olakšano svakakvim boostevima i itemima, Blizzard će zasigurno zaraditi koji milijunčić na nestrpljivim igračima.


World of Warcraft je jedan od rijetkih MMO-a koji si još uvijek može priuštiti obaveznu pretplatu, no ovo bi mogla biti naznaka 'ispitivanja terena' i mijenjanja poslovne filozofije. No Blizzardu se ne žuri jer WoW još uvijek drži titulu najvećeg MMORPG-a (s pretplatom) iako je igra u zadnje tri godine izgubila četiri milijuna igrača.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije