http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POD VLASTITIM UVJETIMA

Kickstarter hit 'Wasteland 2' dobio izdavača

Wasteland2
Datum objave:
12.07.2013 07:39
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Iako razvojni studiji posežu za Kicksterterom kako bi se, između ostaloga, riješili i izdavača, Wasteland 2 distribuirati će Deep Silver

Izdavačke kuće mnogo su se puta kroz povijest gaming industrije pokazale pogubnima za proizvod koji su financirali. Naime, s obzirom da u njega ulažu veliki novac, izdavačke kuće zauzvrat od razvojnih studija traže različite kompomise i prilagodbu proizvoda širim masama.

 

To su kroz bližu povijest posebno osjetili studiji poput Obsidian Entertainmenta koji je s već nekoliko projekata bio nadomak remek-djela da bi na kraju sve uništili izdavači. Upravo taj studio stoga je odlučio posegnuti za Kickstarterom kako bi financirao  svoj 'Project: Eternity'. U tome su itekako uspjeli, baš kao i inXile Entertainment, studio koji trenutno radi na Wastelandu 2.

 

Taj studio za svoju je igru tražio 900.000$ da bi im igrači na kraju dali čak dva milijuna dolara više. Podsjećamo, Wasteland 2 nastavak je na original iz 1988. godine, igru koja je zapravo duhovni prethodnik Fallout franšize.

 

Iako je i inXile namjeravao potpuno izbjeći izdavače, ponudila im se prilika koju navodno nisu mogli odbiti. Naime, s obzirom da Deep Silver ne financira projekt, inXile zadržava potpuno kontrolu nad igrom dok će Deep Silver biti zadužen isključivo za distribuciju fizičkih kopija igre te pri testiranju same igre zbog čega će se inXile moći temeljitije posvetiti razvoju Wastelanda 2.

 

Wasteland 2 na tržištu bi se trebao pojaviti u listopadu ove godine i to na PC, Linux i Mac OS X platformama.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije