http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Sportaši

Vlada SAD-a priznala profesionalne LoL igrače kao sportaše

League-of-Legends-Season-3
Datum objave:
13.07.2013 15:21
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Američka vlada počela je izdavati vize internacionalnim League of Legends igračima, označavajući ih kao profesionalne sportaše

League of Legends Championship Series priznat je kao sport u Sjedinjenim Američkim Državama. Posljedica toga mogla bi biti da će igrači LoL-a početi dobivati vize slične onima od igrača iz NBA-a, NHL-a i NFL-a.


Razgovarajući s Gamespotom, eSports menadžer Riot Gamesa, Nick Allen, komentirao je cijeli razvoj događaja: 'Vlada Sjedinjenih Američkih Država priznala je pro igrače League of Legendsa kao profesionalne sportaše te im je dodijelila vize za rad u SAD-u pod tom titulom' istaknuo je Allen nazivajući vize 'revolucionarnim za eSports'.

 

 

'Organiziranje događaja sad će biti puno lakše jer smo priznati od strane vlade, što je ogromna stvar.' Dobivanje vize bio je dug proces, rekao je Allen, a vize su bile izdavane tek nakon što se Riot Games natezao s vladom jedno vrijeme i predstavio dovoljno dokaza za njihovo izdavanje.


League of Legends Championship finale održat će se 4. listopada pred deset tisuća fanova u Staples Centru u Los Angelesu.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije