http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IZUMIRANJE fizičkih medija

FIFA 13 samo na digitalnoj prodaji utržila desetke milijuna

7
Datum objave:
24.07.2013 12:49
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Iako su financije EA trenutno u stagnaciji, FIFA franšiza ostvaruje nevjerojatne komercijalne rezultate

FIFA je trenutno najigranija sportska simulacija na tržištu. Ponovni uzlet franšize koja je godinama bila u stagnaciji započeo je 2010. godine i otad ne prestaje. Osim što se to reflektira u cjelokupnim komercijalnim rezultatima, to je vidljivo i u digitalnoj prodaji. Naime, EA je investitorima objavio da je FIFA 13 samo na digitalnoj prodaji zaradila 70 milijuna američkih dolara što je u odnosu na FIFA-u 12 povećanje od čak 92%.

 

Nažalost, igračima još uvijek nisu dostupni globalni podaci o digitalnoj prodaji i top ljestvice se još uvijek kreiraju pomoću podataka o broju prodanih fizičkih primjeraka. S druge strane, digitalna prodaja donosi veći profit samim izdavačkim kućama s obzirom da se na taj način izbjegavaju troškovi tiskanja na medije, distribucije i ostaloga.

 

Podsjećamo, FIFA 14 na tržištu će se pojaviti u rujnu ove godine i to na iOS, Android, 3DS, PS2, PS3, PSP, PlayStation Vita, Wii i PC platformama. Naravno, igra stiže i na next-gen konzole po njihovom izlasku i to uz potpuno novi Infinite engine na kojemu neće biti temeljene sve ostale verzije.

 

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije