http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OS

PS4 rezervira 3.5GB memorije za operativni sistem

ps4
Datum objave:
27.07.2013 16:14
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
PlayStation 4 rezervirat će 3.5GB od svojih 8GB memorije za operativni sistem

Nova glasina sugerira da će developeri moći iskoristiti manje od 70% RAM-a PlayStationa 4 za igre. Sonyjeva next-gen konzola posjeduje 8GB DDR5 memorije, a Digital Foundry izvještava da će čak 3.5GB od te brojke biti rezervirano za streaming-friendly operativni sistem PlayStationa 4 što ostavlja 4.5GB RAM-a za igre.


Anonimni izvori tvrde da će developerima biti dostupno i 1GB 'fleksibilne memorije' koja će biti alocirana 'ukoliko je operativni sistem neće trebati.'

 

 

Izvori bliski Sonyju govore o 4.5GB RAM-a kao 'osnovnoj količini memorije garantiranoj za igre' dok je 1GB memorije fleksibilan i developeri ga mogu koristiti da 'poboljšaju određene elemente igre', a bit će dostupan samo ako operativnom sustavu PlayStationa 4 neće biti potreban.


Za usporedbu, PS-ov najljući konkurent, Xbox One, rezervirat će 3GB za operativni sistem. Usporedbe radi, PlayStation 3 i Xbox360 imali su 512MB memorije.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije