http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MIZERNA PRODAJA

Wii i dalje uspješniji od Wii U

wii_u
Datum objave:
01.08.2013 15:05
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nintendo je objavio zastrašujuće loše prodajne rezultate njihove najnovije konzole čija budućnost već duže razdoblje ne izgleda nimalo blistavo

'Na svjetskoj razini, Wii U konzola prodana je u 0.16 milijuna primjeraka, a u istom razdoblju prodano je i 1.03 milijuna igara, ponajviše zbog izlaska nekih ključnih naslova koji su potakli veću prodaju hardvera.' – riječi su kojima je Nintendo javnosti prezentirao svoju komercijalnu katastrofu kroz upravo završeni kvartal.

 

Da, u posljednja tri mjeseca Nintendo je prodao samo 160.000 primjeraka konzole što Wii i dalje čini uspješnijom konzolom. Donedavno se čak i prastari PlayStation 2 prodavao bolje od ovih brojki.

 

Wii je u istom razdoblju prodan u 210.000 primjeraka, a prodano je i 11 milijuna igara za 3DS konzolu.

 

Ovo je još jedan čavao u lijesu konzole koja zapravo pripada aktualnoj generaciji koja je na svom ubrzanom zalasku, iako ju je Nintendo predstavljao kao next-gen hardver. Ponajveće izdavačke kuće poput EA u potpunosti izbjegavaju Wii U, a i manji razvojni studiji svjedoče kako 'konzola samo skuplja prašinu'.

 

Nintendo će svoje gubitke u budućnosti pokušati smanjiti izdavanjem novih igara u njihovim najpoznatijim franšizama poput Super Maria, Donkey Konga i Zelde.

 

 

Sve o temi:
wii

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije