http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Anti-troll armija

Microsoft regrutira igrače da učine Xbox Live boljim mjestom

xboxlive
Datum objave:
04.08.2013 17:17
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Česta pritužba na online community su toksični igrači koji svojim ponašanjem nepotrebno narušavaju iskustvo online igranja drugima, a Microsoft je odlučio poduzeti određene korake protiv takvog ponašanja

Svi smo u svoje vrijeme online igranja naletjeli na nepristojne i neugodne igrače koji su kvarili igranje svima oko sebe. Microsoft je tome odlučio stati na kraj. Recimo.


Prva inicijativa koju je Microsoft pokrenuo ne bi li igranje Xboxa učinio ljepšim i čim ugodnijim iskustvom zove se Enforcement United gdje se igrači mogu prijaviti da provode pravdu za igrače koji čine cijeli community lošijim mjestom.


Druga inicijativa imenom Xbox Community Level je program u kojem igrači mogu levelirati i dobivati nagrade tako da budu pozitivni članovi Xbox Live kolektiva volontirajući npr. za Enforcement United.


'Čuli smo vaša razmišljanja o tome kako želite načine da pozitivno oblikujete vaše Xbox Live iskustvo i mi mislimo da je ovo izvrstan način da vas uključimo u cijeli proces' rekao je Glenn Kaleta, direktor Xbox Live Policy and Enforcement odjela.


U početku, igrači će ocjenjivati adekvatnost Gamertagova drugih igrača tražeći one loše koje ugrađeni filteri Xboxa Live nisu ulovili. Unatoč postojećim restrikcijama, igrači uvijek pronađu način da ispišu uvredljivo ime koristeći brojke ili čudna slova. Naravnom, Microsoft će ugraditi sistem koji će sprječavati zloupotrebu te moći.


Xbox Live je preveliko mjesto da bi ga Microsoft mogao sam kontrolirati, a ovo je odličan način da se privuku pozitivni članovi communityja i učine Xbox Live ugodnijim mjesto za sve.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije