http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Cenzura

Cenzurirani europski The Last of Us

tlou_2
Datum objave:
05.08.2013 16:35
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Naughty Dog je potvrdio cenzuriranu europsku verziju igre

U američkoj verziji igre u multiplayeru igrači mogu gubiti udove i njihove glave mogu eksplodirati. Isto tako, egzekucija određenim oružjima može okinuti eksplodiranje glava, a ubijanje 'Shortyjem', prepiljenom sačmaricom, neprijateljima također skida glavu s ramena. U europskoj verziji, s druge strane, dobijemo samo krvavu mrlju.


Također, ako nekog dignete u zrak 'nail' bombom u američkoj verziji, njegovi udovi će eksplodirati, dok u europskoj toga nema. U single-playeru, razlike između dvije verziju nisu zamijećene.


Na forumu Naughty Doga osvanula je tema koja je istaknula problem različitih verzija. Nedugo zatim oglasio se 'EvangM' iz Naughty Doga s potvrdom da je europska verzija cenzurirana dok američka nije. 'Ocjenjivanje stupnja nasilja u igrama podložno je lokalnim regulatornim tijelima u različitim državama, a u nekim slučajevima igra mora biti malo promijenjena da dobije odobrenje'.

 

 

Nagađa se da je igra najvjerojatnije cenzurirana zbog njemačkog USK odbora koji je slavan po svojoj strogoće prema nasilju u videoigrama.


Sony navodno ima određen način cenzure što se tiče igara u Europi. Izdaju igre prema regiji, a ne državi, tako da Velika Britanija dobije istu verziju kao i Njemačka i obrnuto, tvrdi movie-censorship.com koji se pobliže pozabavio cijelim slučajem.


Sony Entertainment Europe još se nije očitovao o cijelom slučaju.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije