http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Neispravna povijest

Zaustavljena Company of Heroes 2 prodaja u Rusiji

Company-of-Heroes-2
Datum objave:
06.08.2013 13:15
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prodaja real-time strategije Company of Heroes 2 zaustavljena je Rusiji, potvrdio je glasnogovornik Sege

Odluka o prestanku prodaje donesena je nakon pritužbi ruskih igrača o načinu na koji je ruska vojska prikazana u igri.


'Sega i Relic su svjesni priča koje kruže po medijima o Company of Heroes 2 te smo svjesni povijesnog konteksta igre gledajući iz ruske perspektive' stoji u izjavi Sege. 'Trenutno ne možemo dati nikakvih dodatnih komentara na cijeli slučaj, no problem smo shvatili veoma ozbiljno i istražujemo ga veoma temeljito u suradnji sa svim važnijim partnerima'.

 

 


Kontroverza koja je okružila Company of Heroes 2 rodila se iz načina na koji su Rusi predstavljeni u igri. Prema najglasnijim protestorima, CoH 2 prikazuje 'najbolje ruske vojnike kao nužno lošu stvar'. Pokrenuta je i peticija na Steamu u kojoj se zahtijeva da Valve makne igru za servisa, a dosad je skupila 17 tisuća pristalica koji tvrde da je igra netočan prikaz događaja koji su se odvili u ratu jer prikazuje ruske vojnike u borbi bez da su oni adekvatno za nju opremljeni.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije