http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Suradnja

John Carmack novi je član Oculusa

oculus rift
Datum objave:
08.08.2013 11:32
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Osnivač id Softwarea i kreator Doom, Rage i Quake franšiza, pridružio se Oculus VR-u kao tehnički direktor

Carmack će također ostati u id Softwareu, potvrdio je potpredsjednik PR i marketing odjela Bethesde Pete Hines.


'John je već dugo zainteresiran za rad u Oculus VR-u i želi provesti neko vrijeme na tom projektu. Tehničko vodstvo koje on pruža igrama u razvoju u id Softwareu neće biti prekinuto' rekao je Hines.

 

 

'Imam draga sjećanja na razvoj stvari koje su dovele do velikih pomaka u gamingu – LAN igre, intenzitet igranja iz prvog lica, online igra, modovi za igre itd. Vjerujem da će Oculus snažno odjeknuti u gaming svijetu, a svi koji danas rade na njemu su pioniri' izjavio je Carmack. 'Još je mnogo posla ispred nas. Trebaju se riješiti problemi za koje još ni ne znamo da postoje. Bit će fenomenalno'.


Headset virtualne stvarnosti financiran je preko Kickstartera prošle godine kad je sakupio 2.4 milijuna dolara – deset puta više od željenog cilja. Igre koje podržavaju headset uključuju Hawken i Team Fortress 2, a na QuakeConu 2012. godine Carmack je najavio da će i Doom 4 podržavati Oculus Rift.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije