http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Džabe

Troškovi PlayStationa 4 su 'mnogo, mnogo manji'

playstation-4-1
Datum objave:
10.08.2013 13:05
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prema riječima Sonyja, troškovi proizvodnje PS-a 4 mnogo su manji od PlayStationa 3

Andrew House, izvršni direktor Sony Computer Entertainmenta, rekao je 'da kompanija neće generirati ogromne gubitke novom konzolom kao što je to bio slučaj s PlayStationom 3'.


Sony je u 2007. i 2008. godini izgubio 3.5 milijarde dolara zbog početnih troškova izrade PlayStationa 3. PS3 izašao je 2006. godine sa startnom cijenom od 600 dolara, a postao je profitabilan tek krajem 2011. Čak i kad je kompanija srezala troškove proizvodnje s novim slim modelom, svejedno je gubila otprilike 40 dolara po konzoli od prosinca 2009. godine, piše Bloomberg.


Sonyjev plan za izbjegavanje monumentalnih gubitaka su niži početni troškovi. 'Količina investicija sada je mnogo manja' rekao je Masaru Kato, financijski direktor u Sonyju, referirajući se na PC dizajnerska rješenja koja je Sony primijenio u PS-u 4. Konzola će izaći kasnije ove godine, a najavljena cijena je 400 dolara.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije