http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

microsoft u problemima

Odgođen izlazak Xbox One konzole u dijelu Europe

Xbox-One
Datum objave:
15.08.2013 10:37
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nevjerojatno, ali istinito – Microsoft iz dana u dan objavljuje nove odluke vezane na nadolazeću konzolu, a najnovija bi im mogla privrijediti još lošeg publiciteta

Prije nekoliko mjeseci Microsoft je objavio da će se Xbox One konzola pojaviti na tržištu samo 21 zemlje. Uz regionalnu ograničenost i potrebu za stalnim pristupom internetu to je otprilike značilo da svi koji žive izvan te 21 zemlje ne bi trebali kupovati konzolu jer Microsoft ne može garantirati njenu punu funkcionalnost.

 

osam manje od predviđenoga
Xbox One biti će lansiran u samo 13 zemalja svijeta.
S obzirom da je Microsoft u međuvremenu odustao od obje odluke, svi oni koji se nalaze izvan te 21 države moći će kupiti konzolu u inozemstvu i igrati je kod kuće, no, nažalost, bez ikakve korisničke podrške ako ista ikad ustreba.

 

No, kako se radi o Microsoftu koji prolazi kroz izuzetno turbulentno razdoblje kada je u pitanju njegova Xbox divizija, stvari će na kraju biti još kompliciranije. Naime, Xbox One ove će godine biti lansiran u – pazite sad – 13 zemalja. Da, izlazak konzole odgođen je u osam prvotno najavljenih zemalja: Rusiji, Švedskoj, Švicarskoj, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Norveškoj.

 

Ukoliko ćete željeti kupiti konzolu, što naravno nećete moći učiniti u Hrvatskoj, moći ćete ju kupiti najbliže u Njemačkoj, Austriji ili pak Italiji. U osam odgođenih zemalja konzola će se pojaviti tokom 2014. godine, a razlozi odgode su, kažu u Microsoftu – mnogi. Tu su lokalizirane verzije sučelja, aplikacija i još svašta nešto. Sasvim je nevažno jer Microsoft je nespreman i to je sve što u ovom trenutku možemo znati.

 

Za utjehu, svi igrači koji žive u zemljama u kojima je izlazak konzole odgođen po njenom izlasku dobiti će jednu igru besplatno.

 

U isto vrijeme, PlayStation 4 biti će lansiran u većini zemalja svijeta i to po manjoj cijeni.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije