http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Impresivno

Tomb Raider prodao preko 4 milijuna primjeraka

tombraider
Datum objave:
24.08.2013 13:42
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Reboot Tomb Raidera najbrže je prodavana igra u franšizi

David Gallagher, čelni čovjek razvoja proizvoda i studija u Square Enixu, potvrdio je informaciju da je Tomb Raider prodao više od 4 milijuna primjeraka od svog izlaska u ožujku ove godine.


'Sad smo u odličnoj poziciji gdje su odluke koje smo donijeli i spremnost koju smo pokazali kod prihvaćanja novog smjera igre rezultirali najbrže prodavanom igrom u povijesti franšize te najhvaljenijim naslovom koji je izašao iz našeg studija'.


Osim Tomb Raidera, Gallagher je istaknuo Sleeping Dogs i Just Cause 2 kao uspješne igre studija. Sleeping Dogs je postao profitabilan za Square Enix, a obje igre mjesečno uživaju aktivan gaming community od pola milijuna igrača.

 

 

Zanimljivo je da su obje igre, Tomb Raider i Sleeping Dogs, kao i Hitman: Absolution proglašene razočaranjima nakon što nisu uspjele ostvariti prenapuhane ciljeve Square Enixa. Nedugo nakon lansiranja igre u ožujku, studio je objavio da je Tomb Raider isporučen u 3.4 milijuna primjeraka, što je studio doživio kao neuspjeh jer igra nije prodala 5 do 6 milijuna kopija kako je Square Enix predviđao.


Unatoč 'neuspjehu', novi nastavak Tomb Raidera već je u razvoju, kako je potvrđeno ranije ovog mjeseca.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije