http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GUSARSKI PROBLEMI

Super-popularna iPad igra je ujedno i najslabije prodavana

gusari pirati
Datum objave:
26.08.2013 13:11
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Zanimljive vijesti vezane uz piratstvo dolaze nam ovog puta iz svijeta - tableta

Nezavisni gaming draguljčić Gentlemen! nedavno je dokazao kako piratstvo na tabletima ima dosta jak utjecaj. Njegov autori u početku njegove prodaje zabilježili su relativno slabe brojke, dok je broj jedinstvenih logonova u igrin multiplayer servis premašio 10 tisuća. Nakon konzultacije sa stručnjacima za statistiku, kreativni tim došao je do interesantnog zaključka. U prva dva tjedna prodaje, dotični multiplayer naslov prodan je u 144 kopije, dok je piratiziran preko 50000 puta.

 

 

 

Statistički, većina spomenutih lopina dolazi iz Kine i Rusije, čemu se iskreno nimalo ne čudimo. Opet, ovakve stvari stvarno lede krv u žilama svim indie developerima, s obzirom da u ovom slučaju niti cijena igre nije predstavljala neku masivnu barijeru. Ruku na srce, naslov je u startu koštao 25 kuna, da bi nakon kratkog vremena bio reduciran na 15, što nije baš toliko strašno. U svakom slučaju, iskreno se nadamo da će se ovim talentiranim developerima trud uložen u igru barem malo isplatiti.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije