http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

nema mjesta brizi

Čak stotinjak igara u sljedeće tri godine na Xboxu 360

xbox360_eksplozija
Datum objave:
04.09.2013 13:40
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Unatoč dolasku nove generacije konzola, vlasnike Xboxa 360 i PlayStationa 3 očekuju još deseci naslova

Ukoliko želite zaigrati nadolazeću FIFA-u 14, to ćete moći učiniti i na PlayStationu 2. Vjerujemo da ne trebamo napominjati koliko je godina prošlo od njena 'umirovljenja'. Ali, igre za tu konzolu još uvijek se produciraju. U vrlo malim količinama, ali, ima ih. Upravo zbog toga vlasnici Xbox 360 i PlayStation 3 konzola ne trebaju ni najmanje brinuti o nekoliko sljedećih godina.

 

Yusuf Mehdi, čovjek koji obavlja funkciju šefa marketinga i strategije u Xbox ogranku Microsofta ističe kako je Xbox 360 već godinama 'nevjerojatno profitabilan'. I ne samo to, trenutno postoji gotovo 50 milijuna stalnih pretplatnika na Xbox Live servis što je još jedan ogroman izvor zarade. Također, prodaja igara, kaže Mehdi, veća je no ikad.

 

Microsoft namjerava nastaviti podržavati Xbox 360 još najmanje tri godine. U tom razdoblju na platformi bi se trebalo pojaviti oko stotinjak igara, što je, složit ćete se, vrlo respektabilna količina zabave.

 

No, na Xbox 360 ne raučuna samo Microsoft već i ponajveće izdavačke kuće poput Activision koje su svjesne da će još nekoliko godina prodavati više igara na Xboxu 360 i PlayStation 3 nego na njihovim nasljednicima koji će se na tržištu pojaviti u studenom.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije