http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Problemi

Sony vraća novac kupcima Final Fantasyja XIV

Final-Fantasy-XIV-A-Realm-Reborn
Datum objave:
07.09.2013 12:33
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Igrači koji su kupili Final Fantasy: A Realm Reborn na PlayStation Networku 27. i 28 kolovoza dobit će potpun povrat novca

Povrat novca posljedica je nestabilnih servera s kojima igra ima problema još od prošlog tjedna. Direktor Naoki Yoshida objasnio je na Square Enix forumu zašto su serveri tako problematični.


'Uzimajući u obzir lansiranje originalne igre, naše procjene prodaje bile su skromne. Vjerovali smo da će se broj igrača postupno povećavati tijekom nadolazećih tjedana. Umjesto tog, doživjeli smo ogromnu podršku od obožavatelja koji su se htjeli ulogirati odmah na prvi dan lansiranja' rekao je Yoshida.


Final Fantasy: A Realm Reborn dizajniran je tako da svaki server može podržati 5 tisuća igrača istovremeno, no visoka koncentracija igrača u početnim područjima uzrokovala je rušenje servera.

 

 

Sony će dodati sedam dana besplatnog igranja za sve koji će se registrirati prije 9. rujna, kao kompenzaciju za probleme sa serverima.


Yoshida spominje kako bi se problem mogao riješiti sam od sebe kako će igrači napredovati kroz igru, no napominje da su potrebni programi instalirani te da provode interna testiranja. 'Preuzimam potpunu odgovornost za ove događaje jer su direktan rezultat mojih krivih predviđanja prodaje i logiranja' završio je Naoki Yoshida.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije