http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

jedna igra na deset računa

Uskoro posuđivanje igara na Steamu

steam
Datum objave:
12.09.2013 13:35
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Valve u Steam ugrađuje opciju koju je prije nekoliko mjeseci pokušao progurati Microsoft sa svojom Xbox One konzolom

Koliko god voljeli Steam i njegove često sulude popuste, ta platforma oduvijek ima jednu slabu kariku. To je naime vlasništvo nad igrom. Kada igru kupite u fizičkom obliku u lokalnoj trgovini, nju možete dijeliti s kime god poželite, možete ju posuditi ili pak jednostavno prodati. No, ne i na Steamu. Igra je tamo vezana za vaš account.

 

Uoči desetog rođendana Steama Valve je najavio uvođenje 'Steam Family Sharing' usluge prema kojoj će jedna igra moći biti vezana na čak desetak računa što u prijevodu znači da će ju moći igrati čak desetak ljudi. Naravno, jednu igru moći će igrati samo jedan igrač istovremeno.

 

Već sljedećeg tjedna 'Family Sharing' ulazi u betu koja će biti limitirana, barem u svojem prvom dijelu. Valve je za kraj naglasio da neće biti moguće dijeljenje baš svih igara, primjerice onih koji zahtijevaju third-party ključ ili account ili pak pretplatu.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije