http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

tko odnosi pobjedu?

Dvojba: zaigrati GTA V na PlayStationu ili Xboxu?

gta_big_2
Datum objave:
18.09.2013 11:30
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
S obzirom da se najnoviji Grand Theft Auto pojavio isključivo na Microsoftovoj i Sonyjevoj platformi, mnogi se pitaju na kojoj od njih je bolje zaigrati ponajveći hit u posljednjih nekoliko godina

I dok se vlasnici PC-a još uvijek nadaju dolasku Grand Theft Auta V na njihovu platformu i za to potpisuju peticije, vlasnici konzola već vode rasprave o tome na kojoj igra zapravo bolje funkcionira. Odgovor na to pitanje odlučila je dati ekipa Eurogamera koja je usporedno igrala igru na obje konzole i došla do nekoliko vrlo zanimljivih zaključaka.

 

O najznačajnijem problemu verzije za Xbox 360 pisali smo jučer. Naime, Rockstar i sam preporučuje da se ne instalira tzv. 'play' disk kako bi se spriječilo usporeno učitavanje tekstura. Ukoliko imate mogućnost jedan disk instalirati na HDD, a drugi na USB, učinite to. U suprotnome instalirajte samo 'install' disk.

 

 

Druga razlika je, dakako, framerate. On je u većini situacija bolji na Microsoftovoj konzoli, iako ta prednost prelazi na Sony u nešto kaotičnijim situacijama. Ipak, kaže Digital Foundry, te razlike vidljive su samo u preciznim mjerenjima, ljudskom oku gotovo uvijek promaknu.

 

 

Obje igre funkcioniraju u 720p razlučivosti s identičnom kvalitetom prikaza. Ipak, broj sličica u sekundi relativno često pada sve do 20 sličica u sekundi što je još jedan dokaz da je aktualna generacije stvarno pri rubu svojih mogućnosti i da je vrijeme za novi hardver.

 

Eurogamer tj. Digital Foundry na kraju malu prednost daju verziji za PlayStation 3 zbog problema s učitavanjem tekstura koji GTA V ima na Xboxu 360. Ipak, Rockstar bi problem vrlo brzo trebao riješiti i onda bi igra na obje platforme zapravo trebala biti identična.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije