http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

rekord za rekordom

Grand Theft Auto V u prvom danu prodaje zaradio 800 milijuna dolara

gtav_3
Datum objave:
19.09.2013 11:31
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
S obzirom da se radi o jednoj od najisčekivanijih igara u nekoliko proteklih godina, jedino pitanje je koliko će rekorda novi GTA srušiti u nadolazećem razdoblju

Već u prvom danu samo u Ujedinjenom Kraljevstvu Grand Theft Auto V prodan je u nevjerojatnih 1,57 milijuna primjeraka i tako postao najbolji 'launch' neke igre na tom području – u povijesti.

 

Rekord je sve dosad držao Call of Duty: Black Ops s 1,41 milijuna prodanih primjeraka i 558 milijuna zarađenih funti. Ipak, treba imati na umu da je Black Ops bio dostupan i na PC, Wii i DS platformama osim na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama na kojima je sada isključivo dostupan i GTA V.

 

U nekoliko narednih dana očekujemo podatke i iz ostalih dijelova svijeta, no prve kritike i dojmovi sugeriraju da se radi o igri koja će obilježiti nekoliko narednih godina. Kotaku pak prenosi da je igra na planetarnoj razini dosad zaradila suludih 800 milijuna američkih dolara.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije