http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Očekivano

Sony će gubiti novac svakim prodanim PlayStationom 4

sony-unveils-the-playstation-4-1
Datum objave:
22.09.2013 11:41
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
PlayStation 4 će u početku generirati gubitke za Sony sa svakom prodanom next-gen konzolom

Vijest je otkrio Masayasu Ito u nedavnom intervjuu za Eurogamer. Sony očekuje da će prosječni kupac potrošiti dodatni novac na igre i PlayStation Plus članstvo te tako ublažiti gubitke generirane konzolom.


Ito ističe da ako igrači i ne kupe dodatne stvari prilikom lansiranja nove konzole, PlayStation 4 će početi generirati profit mnogo prije od svog prethodnika čiji su troškovi proizvodnje bili ogromni zbog razvoja Cell procesora. PlayStation 3 je zbog te činjenice tek nakon nekoliko godina na tržištu počeo donositi profit Sonyju.


Ranije ove godine Sony je izjavio da ne očekuje izgubiti mnogo novca lansiranjem PlayStation 4. 'Za razliku od PlayStationa 3, ne planiramo velike gubitke izlaskom PS-a 4' rekao je financijski direktor Sonyja Masaru Kato.


Sony je već počeo poduzimati korake da ohrabri igrače da prijeđu sa stare na novu konzolu prilikom ili ubrzo nakon lansiranja next-gen konzole nudeći velike popuste na PS4 igre koje igrači već posjeduju na PlayStationu 3.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije