http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMING NA LINUXU

Valve predstavio vlastiti operativni sustav – SteamOS

steamos
Datum objave:
24.09.2013 11:53
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Valve već mjesecima sve glasnije koketira s Linuxom, a sada je napokon i službeno krenuo u realizaciju

Nakon djelomičnog otkrivanja planova sa SteamBoxom, konzolom koja bi trebala biti temeljena na Linuxu i namijenjena igranju naslova za PC, Valve je odlučio otići korak dalje. Naime, jučer je predstavljen SteamOS, operativni sustav namijenjen gamingu u dnevnoj sobi u kombinaciji sa postojećom Steam infrastrukturom.

 

SteamOS biti će u potpunosti 'otvorena' platforma: 'Kreatori sadržaja moći će se povezati izravno sa svojim korisnicima. Svi korisnici operativnog sustava moći će mijenjati bilo koji dio softvera ili hardvera. Igraći će moći sudjelovati u razvoju igara koje vole.' – istaknuli su u Valveu.

 

'Ali kaj je z Half-Lajfom 3, čo'eče?!', već je zavapio pokoji igrač. Ništa, što bi bilo?

 

Uglavnom, SteamOS moći će se povezivati s Windows i Mac platformama, a Valve još uvijek radi s brojnim servisima kako bi se korisnicima omogućilo gledanje filmova, televizije i slušanje glazbe. Ovo je sasvim logičan rasplet događaja izazvan ogromnim nezadovoljstvom Valvea Windows platformom o čemu je Gabe Newell govorio u nekoliko navrata. Neki veliki razvojni studiji već pripremaju igre za nadolazeći operativni sustav, no zasad ćemo ostati oprezni i vidjeti kako se stvari odvijaju.

 

Ovo je inače prvo od tri razotkrivanja koje Valve sprema za ovaj tjedan. –'Oćeju konačno najaviti Half-Li...'? -Ne znamo. Vjerojatno ne. Ali možda će ipak biti interesantno.

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije