http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IMPRESIVNO

U Minecraftu osvanula gotovo cijela Velika Britanija

RS1385_southampton-water-minecraft
Datum objave:
25.09.2013 12:04
Autor: Boris Radošević
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Minecraft Velika Britanija? Da, i to su napravili...
Ordnance Survey, službeno tijelo zaduženo za kartiranje Velike Britanije je u Minecraft prebacilo 224,000 od 229,848 kvadratnih kilometara stvarne površine, za što se vjeruje da je najveći svijet ikad napravljen za tu igru.

Ordnance Survey je tijekom ljeta dobilo niz stažista, a jedan od njih – Joseph Braybook je svoje vrijeme proveo u Innovation Labs odjelu, gdje je u dva tjedna korištenjem službenih digitalnih geo podataka u svijet igre ubacio 22 milijarde blokova. Iako su u službene podatke uključeni i pripadajući otoci, u svijetu se ne nalaze Sjeverna Irska, Irska i drugi dijelovi koji imaju vlastita tijela zadužena za kartiranje.

 

minecraftHogwarts
Među znamenitostima Velike Britanije nalazi se, izgleda, i Hogwarts

 

Posebna je zanimljivost to da su za izradu korišteni besplatni OS OpenData proizvodi, OS Terrain 50, kao i VectorMap Disctrict. Prvi se tiče trodimenzionalnog terena gole površine zemlje s mrežom razlučivosti kakvih 50 metara. Upravo taj dio je zadužen za osnovni oblik terena ubačenog u Minecraft (svaki blok predstavlja 50 kvadratnih metara), a drugim proizvodom su ubačeni podaci o vodama, cestama i sl. objektima – kojima se izmijenio “materijal” Minecraft svijeta. Iako je razlučivost neobična, kao i sami reljef, s time se moralo računati obzirom na to da je visinsko ograničenje Minecraft svijeta kakvih 256 blokova.

Usprkos tome, mnoge zemljopisne znamenitosti su vjerno prenesene, a neki objekti poput Stonehengea i izrađeni ručno. Komprimirani svijet Minecraft ljubitelji mogu preuzeti na linku (345MB), ali valja imati na umu da je svijet van .zip datoteke kudikamo veći – potrebno je imati barem 3.6GB slobodnog prostora. Početno odredište su Ordnance Survey uredi, a više detalja je moguće pronaći na izvornim linkovima.

 

Izvor: Gadgeterija

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije