http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

prijetnja xboxu i playstationu?!

Steam Machines – Valve najavio konkurenciju next-gen konzolama

steam_machines
Datum objave:
25.09.2013 19:23
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Valve je nakon predstavljanja svojeg operativnog sustava upravo predstavio i hardver koji će biti namijenjen gaming u dnevnoj sobi

Valve je upravo objavio i drugu od tri isčekivane vijesti iz vlastitih redova ovoga tjedna. Prva je bila, podsjećamo, najava SteamOS-a, operativnog sustava namijenjenog gamingu. Druga je, pomalo očekivano, najava hardvera koji će također biti namijenjen gamingu i to u dnevnoj sobi. U prijevodu – Valve sasvim otvoreno ide u juriš po svoj dio kolača na next-gen tržištu koje će se otvoriti krajem ove godine dolaskom novih konzola iz Sonyja i Microsofta.

 

Iako je i sam Valve već više od godinu dana hardver na kojemu je radio nazivao 'SteamBox', to ime je zamijenjeno drugim i to u množini – 'Steam Machines'. Naime, radi se o cijeloj liniji hardvera koji će razvijati različite tvrtke s istim ciljem.

 

Beta testiranja početi će još ove godine, kako u prostorijama Valvea, tako i u domovima gamera jer 300-ak njih dobiti će pristup jednoj od konzola tj. računala.  Iz Valvea tvrde da će se već tad na Steam 'mašini' moći zaigrati stotine naslove, dok će se one nekompatibilne s operativnim sustavom moći zaigrati putem nekog od streaming servisa.

 

Koncept Steam Machines vrlo je interesantan, no pitanje je hoće li uspjeti privući dovoljan broj gamera, a time i izdavačkih kuća i studija kako bi se igre počele razvijati i portati za SteamOS i Steam Machines. S obzirom na važnost Steam servisa i ogromni ugled Valvea, svašta je moguće i zbog toga imamo razloga nadati se najboljemu.

 

Sada nam predstoji samo isčekivanje treće ovotjedne najave...

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije