http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

(r)evolucija na pomolu?

Valve razotkrio i svoj kontroler

valve
Datum objave:
28.09.2013 03:12
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon operativnog sustava i hardverske linije, Valve je razotkrio i svoj kontroler koji, čini se, stremi prema promjeni koncepta kontrolera kakvog poznajemo danas

SteamOS ime je operativnog sustava koji potpisuje Valve. Usmjeren je prema gamingu i to na velikom ekranu, a temeljen je na Linuxu. Steam Machines će pak biti serija hardvera tj. računala u formi igraće konzole s kojom Valve sasvim otvoreno želi u ring s next-gen konzolama.

 

Treće i možda čak i najveće iznenađenje ovoga tjedna je pak Valveov kontroler koji izgleda, u najmanju ruku – neobično.

 

 

Kontrolerom, kao što možete i vidjeti, dominiraju dva trackpada. Naime, Valve želi stopiti koncept miša i kontrolera i omogućiti da se na kontrolerima igraju igre tipične za PC platformu poput RTS-ova. Trackpadovi su u isto vrijeme i velike tipke koje se mogu pritiskati, a u Valveu kažu da mogu pružati i fizički otpor kako bi se dočarao osjećaj igranja na klasičnom kontroleru uz klasične 'gljive'. I, kao što bi Mirko Fodor rekao u reklami – to nije sve. Trackpadovi mogu poslužiti i kao zvučnici.

 

Idemo dalje. Prostor u sredini je zapravo touchpad i veliko dugme u jednom. Iako ne izgleda tako, kontroler ima čak 16 dugmeta od kojih se čak šest nalazi na 'ramenima'.

 

Podsjećamo, već sljedeći mjesec Steam Machines i kontroler idu u beta testiranje i pred nama je jedan vrlo intrigantni koncept koji bi mogao napraviti pravu malu (r)evoluciju kada je gaming u pitanju.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije