http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

korak naprijed

Kina povukla zabranu za strane konzole

xbox360_controller-480x309
Datum objave:
28.09.2013 13:41
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Otvara se cijelo novo tržište za proizvođače konzola

Prije trinaest godina Kina je uvela zabranu prodaje stranih video igara, no čini se da je zemlja spremna promijeniti svoje mišljenje. Kina je službeno povukla spomenutu zabranu, a rade se i planovi da se stranim kompanijama omogući pokretanje streaminga i usluga zabave.


Kina sprema nacrt plana koji bi formirao slobodnu trgovinsku zonu u Shanghaiu, a to bi dopuštalo stranim kompanijama da prodaju svoje igre i internet-based usluge. Nove regulacije nisu baš jasno definirane tako da kompanije još uvijek ne znaju koliko će nova pravila zapravo utjecati na njihovo poslovanje u najmnogoljudnijoj državi na svijetu, izvještava Wall Street Journal.

 

 

U Kini je dostupno mnogo popularnih igara kao što su Dota 2, Monster Hunter Online i Fifa, no da bi kompanije izdale igru u Kini moraju to učiniti preko kineske firme. Nova pravila mogla bi eliminirati potrebu za unajmljivanjem kineske kompanije kao posrednika, omogućavajući stranim kompanijama da direktno prodaju usluge zabave i streaminga Kinezima. Postoji potencijal da se konzole počnu prodavati i po cijeloj Kini, no Ministarstvo kulture odlučuje o sudbini svake konzole.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije