http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

je li moguće?!

Valve podnio zahtjev za registraciju Half-Life 3 trademarka!

hl2
Datum objave:
02.10.2013 10:17
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon gotovo desetljeća spekulacija Valve je napravio prvi službeni korak koji sugerira da je treći Half-Life u produkciji ili će uskoro biti

Prošli tjedan protekao je u znaku Valvea: taj razvojni studio poznat prije svega po igraćem softveru najavio je operativni sustav 'SteamOS', liniju gamerskog hardvera 'Steam Machines' te na kraju i inovativni kontroler.

 

To zasad, čini se, nije sve od Valvea. Naime, tvrtka je Uredu za harmonizaciju na internacionalnom tržištu (Office for Harmonization in the Internal Market) poslala zahjev za zaštitu trademarka pod imenom *zvuk bubnjeva* - Half-Life 3. Spomenuti ured je registar Europske unije za trademarkove i dizajn.

 

U zahtjevu se navodi da je trademark u vlasništvu Valvea, a zahtjev je podnešen od strane tvrtke Casalonga & Associés koja se bavi upravo patentima i trademarkovima. U njemu je navedeno i to da se radi o 'računalnom igraćem softveru'. Zahtjev još uvijek nije podnešen u ekvivalentnoj instituciji za područje SAD-a.

 

Naravno, Valve se još uvijek nije oglasio u vezi ovoga, no cijela situacija poprilično je jasna s obzirom da je zahtjev podnio Valve i to instituciji Europske unije. Čini se kako smo upravo dobili prvi službeni trag o egzistenciji ili namjeri da Half-Life 3 ide u produkciju.

 

Podsjećamo, Half-Life 2 na tržištu se pojavio krajem 2004. godine, a nakon njega uslijedile su dvije od tri ekspanzije. Treća nikada nije ugledala svjetlo dana i sve je izvjesnije da ni neće.

 

Half-Life 2 bio je prva igra koja je za pokretanje tražila registraciju na danas planetarno popularnom Steam servisu. Mnogi stoga spekuliraju da bi Half-Life 3 mogao biti igra kojom bi Valve u velikom stilu pokušao popularizirati svoj SteamOS operativni sustav. Zvuči savršeno logično.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije