http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SKANDAL

Playstation 4 u Foxconnu slažu - studenti

ps4
Datum objave:
10.10.2013 12:31
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nova generacija Sonyeve konzole je, izgleda, slagana na vrlo nehuman način

Foxconn, firma ozloglašena zbog "civilnog pristupa" izgradnji iPhonea našla se u novom skandalu. Sudeći prema kineskim medijima Sonyevu next gen konzolu slažu - studenti. Konkretno, tisuće stažista iz programa IT inžinjeringa na Xi'an institutu tehnologije. Stažist je, naravno, relativni pojam, s obzirom da su dotični prisiljeni raditi taj posao.

 

Wikimedia Commons 

 

 

Program slaganja Playstationa 4 je potpuno legalan i spada u jedan od programa u sklopu instituta. Međutim, dobar dio radnika na traci NEMA tehničku izobrazbu - konkretno, jedan od njih je završio financije i računovodstvo. Foxconn tvrdi kako su svi studenti-radnici zaposleni svojom voljom, te da ih ne planiraju tjerati na izvršavanje posla. Također, odgovor na pitanje jesu li dobili kompenzaciju za slanje studenata na rad vješto je izbjegnut.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije