http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

the end

Nintendo prekinuo proizvodnju Wii konzole

wii
Datum objave:
22.10.2013 11:30
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Najprodavanija konzola aktualne generacije jučer se prestala proizvoditi, objavljeno je iz Nintenda

Wii konzola u prodaju je puštena 2006. godine i do danas je prodana u više od stotinu milijuna primjeraka. Tridesetak milijuna prodano je samo u Europi. Te brojke Wii svrstavaju na tron aktualne generacije u kojoj se nalaze i Xbox 360 i PlayStation 3, ali i nasljednik Nintendove uspješnice – Wii U.

 

Nakon mnogih uspješnih godina konzola se jučer prestala proizvoditi u japanskim pogonima i to ponajviše zbog pada prodaje koji je uzrokovao dolazak Wii U-a, ali i najavljenog next-gen hardvera koji će potpuno zaokupiti pažnju gamerske populacije u sljedećih godinu dana.

 

S druge strane, Wii U se sve više suočava s lošim rezultatima, a kada od konzole ruke dignu i giganti poput EA Sportsa postaje jasno koliko je situacija ozbiljna. S druge strane, 3DS je sve popularniji, baš kao i recentni 2DS koji ipak donekle nadoknađuju loše rezultate Wii U-a.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije