http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

očekivalo se bolje

Novi Killzone razočarao mnoge

killzone_3
Datum objave:
14.11.2013 09:51
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedna od najslavnijih PlayStation 3 ekskluziva na dan lansiranja nove konzole iz Sonyja obnovljena je novom igrom koja je kod kritike prošla dosta slabije no što se očekivalo

Killzone: Shadow Fall igra je koja je na dan lansiranja PlayStation 4 konzole trebala prezentirati sve prednosti i blagodati next-gena. Ona to i jest napravila, no, čini se, samo na jednom polju – grafičkom. Tome svjedoči i prosječna ocjena na Metacriticu koja zasad iznosi 74/100 gdje je ocjenu od 80 ili više igra dobila od nešto manje etabliranih portala.

 

Igra je i od Joystiqa i Eurogamera dobila po 70/100, a od Polygona tek 50/100. Vjerojatno najpoznatiji IGN i GameSpot uklapaju se u prosjek – IGN je Shadow Fall ocijenio s 80/100, a GameSpot s 70/100. Kotaku je pak kupcima PlayStationa 4 preporučio da ne kupuju igru.

 

Recenzenti igri zamjeraju mnogo toga, od nespretno ispričane priče do vrlo prosječnog i neinventivnog multiplayera.

 

Nažalost, ni nekoliko drugih 'launch' naslova nije prošlo previše dobro. Knack tako drži prosječnu ocjenu od 59/100, a konzoli se također, unatoč većinski pozitivnim recenzijama, daje ocjena od 70 ili 75/100.

 

To ipak ne bi trebalo zabrinuti nikoga, jer, svi se slažu da je Sony konstruirao odlučnu konzolu koja će imati mnogo veću vrijednost kad dobije prve respektabilne naslove koji će iskoristiti sav njen potencija, uz onaj grafički. No, biti će također zanimljivo kako će biti ocijenjeni prvi naslovi za Xbox One, jer upravo bi oni mogli dati prednost jednoj od dvije konzole na početku next-gen utrke koju ćemo gledati kroz nekoliko nadolazećih igara.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije