http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

jedva čekamo

Emulatori za PS4 i Xbox One već na vidiku?

xbox_one
Datum objave:
11.12.2013 07:52
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ben Vanik tvrdi da će razvoj emulatora za next-gen konzole biti lakši no ikada prije, no tek nakon što se 'probije' zaštita svake od konzola

Mnogi od vas sigurno su iskušali emulator za PlayStation 2 kako bi isprobali neki kultni naslov koji se nikada nije pojavio na PC-u. Iako se radi o zastarjeloj konzoli, emulator za nju još i danas stvara probleme čak i ponajboljim konfiguracijama.

 

Ipak, emulatori za PlayStation 4 i Xbox One mogli bi biti bliže no što uopće možemo nagađati. Naime, softverski inženjer Ben Vanik koji već godinama razvija emulatore, tvrdi da je značajna stvar učinjena od strane Microsofta i Sonyja u trenutku kada su se te korporacije odlučile za arhitekturu vrlo sličnu prosječnom PC-u. Upravo zbog toga razvoj emulatora za te dvije konzole mogao bi biti vrlo lak uz uvjet da se jednoga dana probije njihova zaštita.

 

A to se možda ne dogodi nikad. Da, u redu, Xbox 360 'probijen' je još prije nekoliko godina, no to još nikome nije u potpunosti uspjelo s PlayStationom 3. Kad smo već kod sada već past-gen konzola, Ben Vanik tvrdi da je pri kraju razvoja emulatora za Xbox 360.

 

Eto, možda napokon i na PC-u zaigramo ekskluzive poput Halo: Reach-a.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije