http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KICKSTARTER

Bizarni povratak ZX Spectruma

zx spectrum
Datum objave:
23.12.2013 13:00
Autor: Boris Radošević
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
ZX Spectrum se (možda) vraća, ali u kompletno drukčijem obliku od onog kojeg ste očekivali

Elite Systems, developeri i izdavači brojnih koji stoje iza ZX Spectrum: Elite Collection i mnogih drugih retro izdanja aplikacija/igara za iPhone i iPad, nakon nekoliko godina pauze ipak planiraju proizvoditi ZX Spectrum tipkovnicu koja bi se putem Bluetooth veze spajala na iUređaje.

 


Prvi put su se riječi vezane za ovaj retro dodatak pojavile još početkom 2011., a do ovog tjedna je praktički vladala tišina. Bluetooth ZX Spectrum tipkovnica će se povezati s iPad, iPhone ili iPod touch uređajima, a u paketu su i posebne Spectrum igre koje su konvertirane i izdane od strane Elite Systems. Sve ovo, samo da bi se dobio doživljaj kakvog se mnogi nostalgično sjećaju iz osamdesetih.

 


Dodatak za iUređaje se sprema pustiti u prodaju tijekom 2014. (izgledno na jesen), a kako bi se osigurala sredstva za to, kompanija je otvorila Kickstarter projekt. Zapravo, još ne, jer u trenutku pisanja teksta stoji pod ‘draft’ i dostupan je samo na danom linku.

 


Ako stvari ostanu ovakve kakve jesu po službenoj objavi projekta, u njemu će se moći sudjelovati već s 10 britanskih funti, čime se može dobiti ZX Spectrum: Elite Collection HD (iTunes) iOS za iPhone ili iPad. Uz to dolazi i posebna zahvalnica zbog podrške projektu, a Founders’ Edition izdanje tipkovnice za iOS uređaje se može dobiti za 50 funti ili više.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije