http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DOLAZI STREAMING

PlayStation Now - Zaigrajte PlayStation igre bilo gdje

sony playstation now
Datum objave:
08.01.2014 13:21
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Sony PlayStation iskustvo planira proširiti izvan koncepta kućne konzole pomoću novog i poprilično zanimljivog servisa

Čini se kako Sony nije predaleko od ideje integracije televizije i smartphonea u PlayStation iskustvo. Danas su na Consumer Elecrtonics Showu u Las Vegasu službeno objavili detalje Playstation Now-a. Što je to PlayStation Now, pitate se? Pa, radi se o plodu Sonyeve investicije u Gaikai streaming servis koji je nekad davno omogućio Samsungu i LG-u da Witcher 2 pokreću preko svojih pametnih televizora. Zahvaljujući unaprijeđenoj streaming tehnologiji, ovaj novi servis trebao bi omogućiti igranje PlayStation naslova na svim smart uređajima - bio to vaš televizor, tablet ili smartphone.

 

 

 

Ovaj dramatičan odmak od ideje streaminga igara isključivo na PlayStation 4 konzoli zanimljivi je presedan kojim će, nadamo se, Sony utabati put prema budućnosti. Ovdje, jasno, ne govorimo o inovaciji, već čistoj novčanoj snazi koja će omogućiti da se ovakav projekt u krajnjoj liniji sprovede. Poanta kod PlayStation Nowa je da njegov korisnik plaća iznajmljivanje igara, te ih zahvaljujući stabilnoj i ne pretjerano jakoj internet vezi igra na svakom smart uređaju. U slučaju da vas zanimaju brojke, okvirna brzina za stabilan streaming trebala bi biti oko 5MBPS, što je moguće čak i na našim prostorima.

 

Prije nego što se poveselite, spomenimo kako zatvorena beta prvo počinje na američkom teritoriju, da bi se naknadno polako proširila diljem svijeta. I za kraj, spomenimo kako sam servis neće biti ograničen na streamanje video igara, već i spremanje podataka od vaših igara, skidanje naslova sa PS Storea i mnogočega drugog. Ovo su, kako god se postavite, jako, jako dobre vijesti.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije