http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SVE IDE PREMA DOLJE

Sony okrivljen za propast Nintenda?

wii u
Datum objave:
23.01.2014 12:43
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedan od razloga propasti Nintendove konzole je među ostalim i sirova konkurencija

Kao što vjerojatno znate, situacija u Nintendu ovih dana baš i ne cvjeta. Nakon katastrofalnih projekcija za 2014., te otvorenog priznanja kako 3DS i Wii U nisu postigli željene rezultate, firma se nalazi pred prvom velikom krizom u jako dugo vremena. Japanska firma za analizu tržišta pod imenom ACE Securities nedavno je izbacila izvješće koje bi trebalo dijelom objasniti razloge gore spomenutog pada. I prema svemu sudeći, jedan od njih je Sony.

 

Šteta...
 

 

Naime, ACE tvrde kako je zahvaljujući strahovito velikim svotama ulivenim u marketing Sony uspio osigurati suradnju velikog broja 3rd party (treća stranka odnosno nevezani uz Sony) razvojnih timova, što je uzrokovalo da Nintendo to ne napravi. Nadalje, konkurencija i njeno silno investiranje u next gen je također stjeralo Wii U u kut iz kojeg ga je malo koji gamer htio izvući. Analiza je dostupna u dokumentu koji, među ostalim, navodi što analitčka firma očekuje od Nintenda i njegovog predsjednika krajem ovog mjeseca na službenom sazivu odbora za Nintendov korporativni menadžment.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije