http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

EBAY ČUDO

Svjetski rekord: Nintendo kartridž prodan za preko 99 tisuća dolara

Nintendo World Championship cartridge
Datum objave:
27.01.2014 02:59
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kolekcionarsko Nintendo ludilo uzelo je zamaha ovog vikenda na najpoznatijoj svjetskoj online tržnici

Nintendo je kao brend i kao proizvođač čuvenih video igara poput Maria i Zelde poznat diljem svijeta. Dapače, njegovo nasljeđe koje traje preko trideset godina stoji kao jedan od nosećih stupova današnje gaming industrije. Upravo zbog toga nam nekako nije čudno da je jedan od najrjeđih kartridža ikad jučer na ebay dražbi prodan za preko 99 tisuća dolara. Ovaj strahovito cijenjeni kartridž sa službenog Nintendovog prvenstva održanog 1990. dijelio se kao nagrada pobjednicima turnira, te je proizveden u ograničenoj seriji od 140 komada. Ovo je, inače, najviša cijena koju je kartridž ove vrste postigao.

 

 

Ebay 

 

 

U slučaju da, kao i većina ljudi, mislite da je ovolika cijena naprosto apsurdna, zamislite samo koliko vrijedi specijalna zlatna verzija kartridža koja se dijelila tijekom promotivne akcije službenog Nintendo časopisa. Zlatni kartridž je proizveden je u svega dvadeset šest komada, što vam vjerojatno daje ideju koliko vrijedi ljudima poput kupca gore uslikanog ljepotana. U svakom slučaju, čestitke pobjedniku ovog jedinstvenog komada gaming povijesti.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije