http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MJERE ŠTEDNJE I NOVI POČECI

Nintendo odlučio "posuditi" Super Maria

super mario
Datum objave:
31.01.2014 15:26
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Veliki veteran gaminga je izgleda počeo popuštati pod pritiskom

Nintendo, izgleda, mijenja politiku. Njihovo tradicionalno zaziranje od mobilnih platformi kao i agresivna zaštita svake forme intelektualnog vlasništva morati će popustiti. Razlog ovome je teška financijska situacija u kojoj se firma našla nakon slabe prodaje Wii U-a i 3DS-a. Kako će se vratiti na pravi put? "Posudbom" likova i marketingom, naravno.

 

Naime, sudeći prema samom Nintendu biti će moguće otkupiti, IP-ove koji će se korisiti tako da se ne šteti Nintendu. Ovo znači da ćemo, recimo, ako Ledo otkupi licencu, gledati Super Mario sladolede. Također, Nintendo se okreće i prema mobilnom tržištu, makar ne planira raditi igre za smartphoneove. Naime, njihov majstorski plan je raditi marketniške aplikacije koje će korisnike "potaknuti da prijeđu na Nintendo". Ako im sve ovo pođe za rukom, te ako uspiju postići dobre rezultate, ovo bi moglo donjeti dugo traženu financijsku injekciju za posrnulog japanskog gaming diva.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije