http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OBOŽAVATELJI RAZOČARANI

Gluhi kompozitor glazbe za Resident Evil je – lažnjak

resident evil: operation raccoon city
Datum objave:
05.02.2014 14:39
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Mamoru Samuragochi priznao je da mu je sve radove u prethodna dva desetljeća skladao – netko drugi

Kompozitor Mamoru Samuragochi poznat je i pod nadimkom 'Japanski Beethoven', no, čini se da je za taj nadimak zaslužan netko drugi. Naime, čovjek je prije 15 godina u potpunosti izgubio sluh i i unatoč tomu nastavio sa skladanjem.

 

Gamerima je najpoznatiji po soundtracku za Resident Evil: The Director's Cut iz 1997. i Onimushu iz 2001. godine.  Između sva projekata, Samuragochi je u potpunosti izgubio dotad vrlo oslabljeni sluh i onda, otkriva Japan Times, platio nepoznatom kompozitoru da radi umjesto njega, iako je na radovima bio potpisan isključivo on.

 

Slavnog kompozitora smatra se autorom nekoliko remek djela između kojih je najzapaženija 'Hiroshima Symphony No. 1'.

 

Glasnogovornih Samuragochija za medije je izjavio da je njegov klijent trenutno u vrlo teškom emocionalnom stanju te je 'duboko tužan zbog toga što je izdao obožavatelje i prevario ostale.' Također, priznao je da je zasad tajnog kompozitora angažirao još 1996. godine kako bi radio na njegovim idejama.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije