http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

zbog oculusa

John Carmack otkrio zašto je napustio Id Software

oculus rift
Datum objave:
06.02.2014 07:58
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Osnivač Id Softwarea prije nekoliko je mjeseci napustio legendarni razvojni studio koji je sam osnovao 1991. godine

Id Software je već nekoliko godina u krizi i to nije nikakva tajna. Jedina igra koju su objavili u proteklih nekoliko godina je Rage. Iako se radilo o sasvim solidnom FPS-u, njegovo lansiranje pratili su ogromni problemi, toliko da se odbacio plan razvoja Ragea 2. U isto vrijeme nekoliko se godina radilo i na četvrtom Doomu da bi sve bilo bačeno u vjetar i krenulo se ispočetka.

 

Povrh svega tvrtku je nedavno napustio i njen osnivač te najpoznatiji član - John Carmack. Čovjek je prešao u tvrtku koja se bavi razvojem Oculus Rifta, no sve do danas nije objasnio prave razloge vlastitog transfera.

 

U intervjuu za USA Today iznio je vrlo zanimljive činjenice. Carmack je, naime, napustio Id Software jer je vlasnik studija - ZeniMax - odbio njegov prijedlog da nadolazeći Doom 4 i Wolfenstein: The New Order budu kompatibilni s Oculusom.

 

'Bila bi to naša velika pobjeda i vrlo razuman plan. Da su pristali na moje prijedloge, ostao bih u tvrtci raditi s ljudima i tehnologijom koju poznajem. - objasnio je Carmack. Valja naglasiti da u pitanju nije tek tehnologija koju Carmack poznaje, nego je i njen najbitniji kreator.

 

'Kada je ZeniMax odbio moj prijedlog bio sam vrlo tužan. Tada sam shvatio da neću imati prilike raditi s Oculusom i odlučio sam ne produžiti ugovor'.

 

Bilo kako bilo, Id Software je odlaskom Carmacka izgubio zaista mnogo, a Oculus itekako profitirao.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije