http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GROM IZ VEDRA NEBA

Irrational pred raspadom, otpušteni gotovo svi ljudi

Bioshock-Infinite-skydivin
Datum objave:
19.02.2014 11:00
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Irrational Games, jedan od najuspješnijih studija u povijesti gaminga, sveden je na tek 15 ljudi

BioShock Infinite, treća igra u franšizi ujedno je i jedan od najvećih hitova u 2013. godini, kako kritički, tako i komercijalno. Valja staviti poseban naglasak na ovo 'komercijalno' jer igra se zaista dobro prodala i donijela dobru zaradu kako Irrationalu tako i Take-Two, izdavačkoj kući koja je financirala Infinite.

 

Upravo zbog toga potpuno je neshvatljivo ono što je upravo objavio Ken Levine, osnivač i predsjednik studija. Irrational Games sveden je na tek 15 ljudi, svi ostali su otpušteni, a njih je bilo oko dvjestotinjak.

 

Da e duljimo previše, Levine kaže da će Take-Two učiniti sve da se pomogne otpuštenima u tranziciji i pronalasku novih radnih mjesta, a ovakav drastičan rez opravdava – novom vizijom. Čovjek naime želi raditi na projektu koji će biti manjeg obujma, koji će biti čisto singleplayer iskustvo i koji će, na kraju, igračima nuditi ogromnu mogućnost ponovnog igranja.

 

Manji studio navodno će mu omogućiti rad na takvom projektu, bližu vezu sa zaposlenicima, ali i igračima. Kad smo već kod toga, cijela BioShock franšiza generirala je više od pola milijarde američkih dolara zarade. Da podvučemo crtu – tu nešto gadno smrdi. Što točno, još uvijek nije sasvim jasno, ali vjerujemo da će stvari vrlo brzo isplivati na površinu.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije