http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZAVRŠETAK TRILOGIJE

Castlevania: Lords of Shadow II

castlevania
Datum objave:
20.02.2014 07:35
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
MercurySteam studio s ovim nastavkom završava vlastitu trilogiju unutar franšize kojoj će ovo biti 35. nastavak

Vjerojatno će vas dobrano iznenaditi, ali 'Lords of Shadow II' je 35. igra u legendarnoj franšizi. Naime, njeni počeci sežu sve do 1986. godine. Konami je prije nekoliko godina franšizu odlučio približiti zapadnjačkoj publici i za to angažirao španjolski razvojni studio 'MercurySteam'. Oni su 2010. objavili 'Castlevania: Lords of Shadow', a tri godine kasnije i 'Mirror of Fate'. 'Lords of Shadow II' biti će njihov posljednji doprinos franšizi.

 

Sudeći prema viđenome, trilogija će biti okončana u velikom stilu. Kao i u protekloj igri, igrači će preuzeti ulogu Gabriela Belmonta kojemu glas još jednom posuđuje Robert Carlayle, legendarni Begbie iz filma 'Trainspotting'.  

 

On je sada poznat kao Drakula i još u uvodnoj sceni igrači će moći koristiti sve njegove supermoći, kao i njegovo oružje 'Blood Whip'. Ipak većina radnje odvija se mnogo godina nakon radnje u prve dvije igre. Drakula se budi u sadašnjosti, oslabljenih moći. Zobek ga upotorava na povratak Sotone, i kako bi se mogao suočiti s njim, Drakula kreće na pohod povrata svojih super-moći. Dalje vam nećemo spojlati, no iz Mercuryja nas uvjeravaju da nas očekuje fantastična priča koja će uz to biti i mnogo duža od one u prethodnoj igri.

 

 

Što se tiče samog gameplaya, promjene će biti vidljive, ali ne i drastične. Radnja igre odvijati će se u Drakulinom dvorcu, ali i modernom gradu u kojima će se Drakula boriti sa Sotoninim silama, ali i protiv Bratstva Svjetlosti. Što se borbe tiče, ona će se i dalje sastojati od dvije vrste napada: snažnijih, izravnih udaraca te onih načinjenih s malo veće udaljenosti i s manjom štetom, ali i manjom mogućnošću ozljede.

 

Eliminacijom neprijatelja, Drakula sakuplja njihovu krv i usmjerava ih u 'Void' i 'Chaos'. Aktivacijom 'Voida' njegovo se oružje pretvara u 'Void Sword'. Ono omogućava povrat healtha u borbi s neprijateljem. Što se pak Chaosa tiče, on Drakuli na raspolaganje daje kandže. Uglavnom, stvar funkcionira po principu Light Magica i Shadow Magica iz prošlih igara.

 

Svako od oružja ima svoje skillove, a neka od njih imaju čak i do 35 jedinstvenih comboa. Da ne idemo u preveliku dubinu, od igre možete očekivati sve što i od svake hack'n'slash igre.

 

Što se pak tehnikalija tiče, iz MercurySteama priznaju da neće biti prevelikog grafičkog napretka u odnosu na prošlu igru u franšizi, samo bolji osjećaj za veličinu ogromnih prostora. I to bi zapravo bilo to. Igra će se na tržištu pojaviti već 28. veljače ove godine i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.    

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije