http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BEZ OBZIRA NA TUŽBE

Danski izdavač kupio tvorce originalnog Duke Nukem 3D-a

dnf_bg
Datum objave:
03.03.2014 08:30
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Firma iza nadolazećeg D3D naslova kupila je čuveni 3D Realms

3D Realms postoji u srcu i suzama svih drevnih PC gamera kao jedna od prvih 3D pucačina koje su igrali apsolutno svi. Barem u tom vremenu, tojest. Uglavnom, firma koja je Duke Nukem Forever radila 12 godina od nedavno je pod vlasništvom danskog Interceptor Entertainmenta. Obje firme su se, inače, od nedavno našle pod naletom Gearboxovih odvjetnika koji su ih opružili za korištenje neovlaštenog intelektualnog vlasništva. To vlasništvo je, pogodili ste, Duke Nukem, kojeg su Intercetpror Entertainment i 3D Realmovci htjeli izdati kao RPG pod imenom Duke Nukem: Mass Destruction.

 

 

12 godina Duke Nukem Forever trailera u jednom videu
 

 

Gearbox je svojevremeno otkupio prava za Đuku u zamjenu za izvlačenje autora originala iz mora dugova u koje su upali zbog malkice odgađanog projekta Duke Nukem Forever. Uglavnom, novi šef 3DRealmsa je Mike Nelson. Interceptor je, napominjemo, kupio 3DRealms i njihovu matičnu firmu Apogee. Kako će se nastaviti razvoj Mass Destructiona ili će Gearbox dobiti parnicu i čitavu stvar privesti kraju, saznati ćemo uskoro.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije