http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KONZOLAŠKA KONKURENCIJA OCULUSU?

Virtualna stvarnost na Sonyev način biti će predstavljena na GDC-u

sony
Datum objave:
12.03.2014 15:26
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Sony se, izgleda, punom parom priprema za ekspediciju u svijet VR kaciga

Sony će, očigledno, na ovogodišnjem GDC-u predstaviti svoju verziju kacige za virtualnu stvarnost. Prema dosadašnjim svjedocima (od kojih većina pripada redovima developera), uređaj ima potencijal, te je tehnološki napredniji od trenutne vezije čuvenog Oculus Rifta. Najavljeni panel tijekom kojega će kaciga biti predstavljena nosi ime "Driving the Future of Innovation". Makar okvirna ideja kako će prezentacija izgledati nije jasna (Sony sve drži pod velom tajnosti), pretpostavlja se da će se raditi o predstavljanju uređaja, te nekolicini tehnoloških demonstracija.

 

 

Ovako se prije dvadeset godina zamišljala virtualna stvarnost...
 

 

"Zagrijanost" developera za ovu tehnologiju još nije poznata, iako se šuška o tome kako Sony neke od svojih "bliskih" studija planira upregnuti u izradu softvera za novi komad hardvera. Što se ostalih firmi tiče, izgleda kako svi čekaju kao zečevi u grmlju kako bi saznali hoće li ova tehnologija biti vrijedna investicije ili ne. Što se konkurencije i njihove tehnološke inferiornosti tiče, htjeli bismo napomenuti kako Oculusov poboljšani Crystal Cove dev kit još nije niti demonstriran. U svakom slučaju, ova prezentacija biti će jako važna za PlayStation, ako po ničemu drugom, onda po tome da će konačno predstaviti VR uređaj o kojemu se šuška mjesecima. Prezentacija je najavljena za utorak, 18. ožujka.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije