http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DESILO SE I TO

Facebook kupio Oculus VR za dvije milijarde dolara

Facebook
Datum objave:
26.03.2014 12:56
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon WhatsApp-a, Facebook je kupio i Oculus VR

Jedna od najvećih vijesti koje od jučer navečer bruje globalnom mrežom vezana je uz iznenadni potez vlasnika najveće društvene mreže na planeti. Facebook i njihov predsjednik Mark Zuckerberg kupili su tvorce revolucionarne 3D tehnologije Oculus VR. Iznos o kojemu se radi je vrtoglavih dvije milijarde dolara. Prvih četiristo milijuna uplaćeno je odmah, dok je ostatak prenesen u obliku dionica, zajedno sa tristo milijuna potencijalnog bonusa. Prema Zuckerbergu, Oculus VR kompanija je sa strahovitim potencijalnom, koja će nastaviti funkcionirati autonomno unutar Facebooka. Ono što će Facebook napraviti za njih je opskrbiti ih sa daleko većim budžetom, te potencijalom za rad na većem broju igara.

 

Povezanost VR-a i Facebooka drugi je dio velikog plana. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, biti će moguće stvarati stvari poput virtualnih konvencija, te učionice na kojima će sudjelovati profesori i učenici sa različitih krajeva svijeta. Ova tehnologija, izgleda, postati će budućnost društvenih mreža, a koliko će Facebook utjecati na nju saznati ćemo kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

 

 

Graphic News

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije