http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

novi poredak na sjeveru

Cenzura za novi Wolfenstein u Njemačkoj

Wolfenstein
Datum objave:
07.05.2014 07:53
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Bethesda će za Njemačko tržište pripremiti posebnu verziju igre kako bi u toj zemlji izbjegli kršenje zakona

Već je desetljećima poznato da Njemačka i Australija imaju neke od najstrožih zakona kada je zabavna industrija u pitanju. U slučaju Njemačke to je još i potencirano nacističkom prošlošću te zemlje tj. današnjom strogom zabranom nacističkih simbola.

 

Ne iznenađuje stoga što Bethesda priprema posebnu verziju igre za Njemačko i Austrijsko tržište iz kojega će biti uklonjene svastike i ostalo fašističko znakovlje. Tu su zapravo jedine promjene koje će se odraditi na 'The New Order'-u, a izmijenjena verzija moći će se u ograničenim količinama kupiti i u nekim drugim zemljama.

 

Podsjećamo, radnja Wolfensteina odvija se u alternativnoj prošlosti u kojoj Nacisti iz Drugog svjetskog rata izlaze kao pobjednici i pokoravaju cijelu kuglu zemaljsku.

 

 

Wolfenstein: The New Order na tržištu će se pojaviti krajem ovoga mjeseca na PC, PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One platformama.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije